Find den rigtige løbesko

Loebesko IG

For mange indbyder et nyt år til nye rutiner; én af dem kunne være løb. Men før du kaster dig ud i løb, så er det vigtigt, at du har de rigtige løbesko! For uden de rigtige løbesko, kan du både få problemer med fx knæ og ryg, ligesom du også kan have sværere ved at nå dine mål.

💡Hvis du gerne vil lære at løbe 5 km, kan du læse mere om, hvordan du lærer det, lige her: https://dhlstafetten.dk/laer-at-loebe-5-km/

Men inden du begiver dig ud i at løbe, så tag lige et kig på dine løbesko – eller hvis du er vant til at løbe, så er et nyt år en perfekt mulighed for lige at kigge løbeskoene efter i sømmene. De forkerte eller udtrådte løbesko kan nemlig give dig problemer med fx knæ og ryg, ligesom du også kan have sværere ved at nå dine mål.

Gode råd til nye løbesko:

🏃🏼‍♀️Få foretaget en løbestilsanalyse. Vi løber alle forskelligt og til det formål er der også lavet mange forskellige typer sko. Så bare forbi din nabo løber rigtig godt og hurtigt i et par sko, er det ikke ensbetydende med, at du kommer til at gøre det samme. Det er heldigvis gratis at få lavet sådan en analyse de fleste steder!

💆🏽‍♂️Vælg komfort frem for fx design eller mærke. Vi er mange der kan have en tendens til først og fremmest kigge på design og mærke – vi vil jo gerne have, at fokus er på de flotte sko, og ikke på det røde og prustende hoved… Men komforten er altså det vigtigste!

I forlængelse af ovenstående, så er det langt fra altid, at det er de dyreste og mest velkendte mærker, der laver den bedste løbesko for dig! Og så er det heller ikke skoen, der gør dig til en dygtigere løber – det er tværtimod din løbestil og generelle form. Nogle mennesker er bare bedre til at løbe hurtigt, mens andre kan løbe meget langt.

Det bedste råd vi kan give dig, er: Lyt til eksperten i den butik, hvor du står og skal købe en løbesko. De har sat sig ind i pasform, komfort, teknikaliteter ved skoene og alt andet omkring det 👟