FAQ

få svar på de oftest stillede spørgsmål om DHL Stafetten

Man tilmelder sig på arrangørernes side. Det vil sige, hvis man vil deltage i Aarhus, så skal man ind på deres hjemmeside for at tilmelde sig. Direkte link til arrangørernes hjemmesider findes under Find dit løb.

Hvis man som virksomhed ønsker at tilmelde mange hold, kan man med fordel række ud til den enkelte arrangør i de byer, hvor man ønsker at deltage. Man kan finde kontaktinformationer på arrangørernes hjemmeside, og disse hjemmesider kan findes via Find dit løb.

Afhængigt af arrangøren, kan man indtaste navne på alle deltagerne enten ved tilmelding, før løbet eller efter løbet. Hvis ikke det er muligt, vil de fleste arrangørers tilmeldingssystem blot navngive deltagerne ”deltager 1”, ”deltager 2” og så videre. Hvis du har spørgsmål til det enkelte arrangement, skal du kontakte arrangørerne. Man kan finde kontaktinformationer på arrangørernes hjemmeside, og disse hjemmesider kan findes via Find dit løb.

Det er muligt at løbe eller gå uden et hold/alene. Man skal dog løbe alle fem runder og påføre sig alle fem startnumre. Hvis man går, skal man ligeledes iføre sig alle fem startnumre på ruten. Vi anbefaler derfor, at man samler et hold – det er også mere hyggeligt!

Man kan som udgangspunkt ikke vinde noget ved DHL Stafetten; hverken for hurtigste tider, flottest pyntede telt eller bedste stemning. Det kan dog forekomme, at den enkelte arrangør udlodder nogle præmier. Hvis det er tilfældet, kan man læse mere om det på arrangørernes hjemmesider, som kan findes via Find dit løb.

Prisen kan variere alt efter hvornår man tilmelder sig. Hos de fleste arrangører kan det betale sig at tilmelde sig tidligt, da prisen stiger frem mod arrangementet. Priser kan findes på arrangørernes hjemmesider, som der kan findes link til under Find dit løb.

Forskellen på at løbe og gå er som udgangspunkt kun, hvorvidt man løber eller går. Afhængigt af i hvilken by man deltager i arrangementet, kan gå- og løbe-ruten være forskellige, dog er begge ruter 5 km lange. Derudover kan ruterne starte og slutte forskellige steder, men som oftest starter og slutter de tæt på hinanden, hvis ikke det samme sted. Man kan læse mere om ruterne på arrangørernes hjemmeside, og disse hjemmesider kan findes via Find dit løb. Forskellen ligger i, at løbe-ruten er 5 km lang og skal løbes enkeltvis af hver deltager på holdet således, at alle løber 5 km, hvorimod gå-ruten er 5 km lang og skal gennemføres af alle holdets deltagere på én gang.

Man skal løbe eller gå for at deltage i selve stafetten. Derudover er man også velkommen til at komme og heppe på sine kolleger, og tage del i hyggen, hvis ikke man vil gå eller løbe. Hvis man er kørestolsbruger eller lignende og gerne vil deltage i stafetten, så anbefaler vi, at man kontakter arrangøren i den by, som man ønsker at deltage i. Man kan finde kontaktinformationer på arrangørernes hjemmeside, og disse hjemmesider kan findes via Find dit løb.

Det er ikke et krav, at have holdtrøjer på eller matche med sit hold. Hvert år ser vi både matchende hold og flotte udklædninger, og alt (inden for rimelighedens og ordenlighedens grænser) er velkommen!

Efter tilmelding vil man få et login til en profil ved de fleste arrangører. Her kan man gå ind og ændre i forskellige oplysninger som fx navn, og hos nogle arrangører kan man også ændre mellem løb og walk op til en måned før arrangementet. Får man ikke et login eller kan man ikke ændre det, man ønsker at ændre, kan man kontakte den pågældende arrangør via deres hjemmeside, som kan findes via Find dit løb.

Det er muligt at bestille telt til alle arrangementerne – og man skal være hurtig, da teltene ofte bliver udsolgt flere måneder inden arrangementet! Hvordan man bestiller telt og prisen varierer dog fra arrangement til arrangement, og man bør derfor læse mere eller kontakte arrangøren via deres hjemmeside, som som kan findes via Find dit løb.

DHL-madkassen indeholder alt det man har brug for, for at kunne gå eller løbe de 5 km. Der er brød, pålæg, søde sager og andet, som alt er af høj kvalitet og med omtanke for arrangementet. Hos nogle arrangører er der også drikkevarer, men der hos andre er mulighed for at købe drinkskuponer til det, som man har lyst til. Hvis ikke man ønsker brød og pålæg (fx hvis man som virksomhed selv sørger for mad eller tilkøber andre muligheder), så kan man vælge snackkassen. Hvis man ønsker at se mulighederne for tilkøb af andre muligheder, kan denne information findes på den enkelte arrangørs hjemmesiden, som man kan finde via Find dit løb.

Alt mad opbevares på køl og skulle det ikke blive afhentet, har de fleste arrangører aftaler om, at det overskydende mad doneres til sociale organisationer.

Hos de fleste arrangører sendes startnumrene ud et par uger før arrangementet, så det kan nå sikkert frem i god tid. Derudover modtager man en depeche (stafetpind) til holdet, som man sammen med startnumrene skal medbringe til arrangementet. Til enkelte arrangementer afhenter man startnumre og depeche på selve dagen. Man kan orientere sig om, hvorvidt man modtager per post eller selv skal afhente på arrangørernes egne hjemmesider, som kan findes via Find dit løb.

(Gælder kun ved arrangementer, hvor det sendes med post). Skulle man mod forventning ikke modtage startnumre og depeche inden arrangementet, kan man kontakte arrangøren via deres hjemmeside, som kan findes under Find dit løb.Hvis man på løbsdagen står uden startnumre og depeche, så kan man selvfølgelig fortsat deltage, forudsat at man får kontaktet arrangøren og arrangeret nye startnumre og depeche.

Depechen (stafetpinden) modtages sammen med startnumrene til de fleste arrangementer, hvor enkelte udleverer depechen på dagen. Depechen hører til de startnumre, som den ankommer med i posten eller afhentes sammen med, og man skal huske at medbringe den til arrangementet. Depechen skal overleveres mellem løberne ved start/slut, så den løbende altid har depechen, mens de gående kan skiftes til at have den på ruten.

Hvert hold skal løbe fem runder. Er man derfor kun 4 personer på et hold, skal én af personerne løbe to runder og så videre. Løber man flere runder er det vigtigt, at man skifter startnummer mellem runderne ift. registrering af tid og lignende. Er man kun 4 eller færre på et gå-hold, så skal nogen af deltagerne blot iføre sig flere startnumre således, at alle startnumre er synlige og i brug.

Der vil selvfølgelig være væske på ruterne, uanset om du løber eller går. Væsken er enten vand eller High5 energidrik, og det er tydeligt markeret, hvad der er hvad.

De fleste arrangementer åbner op for deltagere og tilskuere klokken 14.00, så der er god tid til at mødes med kolleger, pynte telte, få styr på mad og lignende. Læs mere om det enkelte arrangement på deres hjemmeside, som kan findes via Find dit løb. Er man koordinator for arrangementet på ens arbejdsplads, er der forskellige regler for, hvornår man må ankomme med bil og læsse af/på. Læs ligeledes mere om dette på den enkelte arrangørs hjemmeside.

Ved de fleste arrangementer er det muligt at parkere relativt tæt på arrangementet, og skulle der være langt mellem parkering og arrangementet, vil der i de fleste tilfælde være arrangeret alternativ transport imellem. Derudover anbefaler vi, at man ved fx DHL Stafetten i København benytter sig af offentlig transport, da parkeringsmulighederne er begrænsede i området. Læs mere om hvad den enkelte arrangør anbefaler på deres hjemmeside, som kan findes via Find dit løb. Er man koordinator for arrangementet på ens arbejdsplads, er der forskellige regler for, hvornår man må ankomme med bil og læsse af/på. Læs ligeledes mere om dette på den enkelte arrangørs hjemmeside.

Tidspunktet for hvornår løbe-ruten skydes i gang er forskellig fra arrangement til arrangement. Vi anbefaler derfor, at man læser mere om det på den enkelte arrangørs hjemmeside, som kan findes via Find dit løb.

Tidspunktet for hvornår gå-ruten skydes i gang er forskellig fra arrangement til arrangement. Vi anbefaler derfor, at man læser mere om det på den enkelte arrangørs hjemmeside, som kan findes via Find dit løb.

Man er hjertelig velkommen til at medbringe eget pynt, herunder flag, bannere og lignende. Det må dog ikke være til gene for de øvrige deltagere eller blokere flugtveje.

Det er ikke tilladt at benytte DHL Stafetten til markedsføring af egne produkter, herunder udlevering af vareprøver og lignende. Det er dog tilladt at iføre sig fx t-shirts der fortæller, hvilken virksomhed man kommer fra, samt pynte eget telt med fx balloner med logo på og lignende.

Fælles for alle arrangementer er, at der bag ved hver teltblok er placeret en strømtavle, som teltblokkenes ”beboere” frit kan benytte. Vær dog opmærksom på, at det kan være nødvendigt at medbringe en kabeltromle, da nogle telte i en blok kan stå ret langt væk fra tavlen.

Man er hjertelig velkommen til selv at spille musik. Det må dog ikke være til gene for de øvrige deltagere, genere afviklingen af arrangementet eller blokere flugtveje (ved større afspillere).

Det er muligt selv at lave mad, herunder grille, til de fleste arrangementer. Det forudsætter dog at man selv medbringer de nødvendige redskaber og man tager hensyn til de øvrige deltagere. I forhold til grill anbefaler vi, at man anvender gasgrill, da det er til mindst mulig gene for de øvrige deltagere og da kulgrill skal være startet op før arrangementets start (fx klokken 18.00). Derudover skal grillen placeres bag telte (minimum 3 meters afstand) og/eller så langt væk fra løbsområdet som muligt.

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke, at man tager hund med DHL Stafetten, da der er mange mennesker og det kan være ubehageligt for hunden. Ønsker man alligevel at tage hund med, kan man orientere sig hos den enkelte arrangør, om det er muligt. Man kan findes arrangørernes hjemmeside via Find dit løb.

Savner du stadig svar? Så er du velkommen til at kontakte os.