Fighter Wing Skydstrup til DHL Stafetten
Ikke alle medarbejdere hos Fighter Wing Skydstrup havde mulighed for at deltage i DHL Stafetten i Aabenraa, da nogen er udstationeret i USA og på Island. Derfor tog de sagen i egen hånd og afholdt deres egen hjemmelavede DHL Stafetten i det lune Florida og på det kolde Island.
I Sønderjylland ligger Fighter Wing Skydstrup, der er hjemsted og udgangspunkt for den danske styrke af F-16 kampfly og de mange mennesker, der dagligt arbejder med flyene. 700 ansatte sørger for at holde 30 kampfly og andet flyvende maskinel på vingerne året rundt [flyvemaskine-emoji]
Fighter Wing Skydstrup er en del af Flyvevåbnet. Oprindeligt var Fighter Wings F-16 kampfly tiltænkt en rolle helt i front i forsvaret af Danmark og var en vigtig brik i den overordnede NATO-strategi i forbindelse med Den Kolde Krig. Men meget har heldigvis ændret sig siden da, og i dag bidrager enheden og flyene med at forebygge konflikter og krig, overvåge dansk og tilstødende luftrum, samt afvise krænkelser af dansk luftrum.
Og hvad har Fighter Wing Skydstrup så med DHL Stafetten at gøre?
Flere af Fighter Wing Skydstrups medarbejdere var under DHL Stafetten udstationeret og havde derfor ikke mulighed for at deltage i DHL Stafetten Sønderjylland i Aabenraa sammen med resten af deres kolleger. De tog derfor sagen i egen hånd og afholdte deres eget DHL Stafetten i henholdsvis USA og på Island.
I USA blev stafetten afholdt i Ferry Park, Fort Walton Beach, Florida. 40 medarbejdere løb og 10 medarbejdere gik – alt sammen i højere temperatur og højere luftfugtighed end hvad vi havde i Sønderjylland til arrangementet. Hotellerne, hvorpå medarbejderne boede, var behjælpelige med vand, frugt og chips til alle, og man havde sørget for gevinster til de 20 hurtigste tider på tværs af løb, gang og køn.
På Island var klimaet noget køligere – også sammenlignet med Sønderjylland. Her stillede man med 40 deltagere fordelt på 6 løbe-hold og 2 gå-hold. Der blev sat mange flotte tider til dette løb og det var på trods af, eller måske takket være, de kuperede islandske veje, hvor det golde landskab ikke gav meget læ for den kraftige vind. Måske det også er derfor, den gennemsnitlige løbetid var nogle minutter hurtigere på Island sammenlignet med i USA? Der skulle jo løbes for at holde varmen…
I Sønderjylland stillede Fighter Wing Skydstrup med 200 medarbejdere og udgjorde dermed næsten 1/3 af Forsvarets deltagere. Forsvaret havde et telt på dagen, hvor alle kunne mødes til en god snak og en fadøl ind imellem løbe- og gåturene.
Vi bliver så glade, når vi modtager historier som disse!